chevronArtboard full half Path image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding label minusnotification-closeMask Mask Group Group 14 play_arrow plussearch-glass Fill 15 third

Lieve Boris

In 2017, twee jaar na het verlies van Boris, bracht ik mijn boek uit; ‘Lieve Boris’. Zes jaar later, bij de lancering van deze website, is het boek uitverkocht. Ik heb besloten het boek niet opnieuw te laten drukken, maar het hier als gratis download aan te bieden. Op deze manier hoop ik een beetje herkenbaarheid en licht te geven aan lotgenoten, en wat meer begrip te creeëren bij dierbaren en/of zorgverleners.

 

Ineens werd het stil…

Dit is het boek dat ik nooit had willen schrijven. Over onze lieve, kleine man, die veel te kort bij ons was en die we voor altijd zullen blijven missen. Mijn verhaal, over het verlies van onze lieve baby…

Toen Boris overleed in mijn buik, na een zwangerschap van 39 weken, leek óók mijn leven voorbij. Ik wilde niet meer verder, sterker nog, ik wist niet eens hoe. Toch is het me gelukt om stapsgewijs mijn leven weer op te pakken, en kan ik inmiddels op een nieuwe manier gelukkig zijn.

In dit boek lees je hoe ik de veel te zware periode na het verlies van Boris, door ben gekomen. Door middel van fragmenten uit mijn dagboek, gedichten en briefjes aan Boris, beschrijf ik de rauwe pijn van het gemis en hoe de donkere dagen langzaam weer wat lichter werden. Ook heb ik getracht om, vanuit mijn eigen ervaringen, een aantal handvaten te bieden aan ouders die ook hun baby hebben verloren.

‘Lieve Boris’. Een boek over onze allermooiste zoon, en tevens het bewijs dat door liefde zelfs het zwartste zwart weer licht kan worden.