(Kado)tips voor liefs en troost

Soms is het lastig om iemand te helpen wanneer hij of zij veel verdriet en pijn ervaart in zijn leven. Bijvoorbeeld na een overlijden, ziekte of een andere moeilijke periode in het leven. Je wilt graag iets betekenen, maar hoe? Hoe geef je woorden aan wat je voelt en hoe kun je iemand troosten en er voor iemand zijn?

Het antwoord is eigenlijk heel makkelijk; Lief zijn. Geef een knuffel, stuur een appje met een hartje, laat gewoon weten dat je er bent. Weet je niets te zeggen? Geef dat dan aan, want dat is ook niet zo gek. Voor verdrietige situaties zijn soms ook geen woorden. Uit ervaring weet ik dat alles goed is, zolang je liefde en begrip toont.

Wil je iemand iets liefs geven? Maar weet je niet wat? Hieronder geef ik een aantal kadotips met artikelen die je bij Vlinderkusje kunt vinden. Onder een aantal tips vind je ook een stukje dat ik schreef vanuit mijn eigen ervaring na het verlies van Boris.

Heb je nog een vraag? Laat het me gerust weten.

Liefs Anja ♡

KAARTJES & POSTERS
Weet je zelf de woorden niet? Vlinderkusje heeft een ruime collectie kaarten en posters met teksten met liefde en troost, allemaal vanuit het hart en geschreven en gemaakt. Kun je geen keuze maken? Kies degene waarbij je het meeste voelt. Want iets dat vanuit het hart wordt gegeven is áltijd goed.

“Wij kregen een paar honderd kaarten na het verlies van Boris. Soms met weinig woorden, soms met heel veel woorden. Vaak heel liefdevol, soms ook onhandig. Maar alle kaarten waren fijn om te ontvangen! Gedichtjes vind ik nog altijd fijn omdat deze vaak op een lieve manier het verdriet omvatten.”

LICHT IN HET DONKER
Kaarsjes en lampjes zijn heel passend als kado bij verlies. De licht en de warmte kunnen als troostend worden ervaren. Kies er een lieve kaart bij om het kadootje compleet te maken.

“Ik brand veel kaarsjes en soms ook lampjes voor Boris. Ik vind het ook fijn om zijn plekje af en toe eens te veranderen, en krijg soms nog wel een kaarsje van familie en vrienden op bijvoorbeeld de jaardag van Boris.”

KNUFFELS
Eigenlijk is een knuffeltje altijd passend om te geven! De zachtheid en de lieve uitstraling geven automatisch al een beetje troost en liefde. Je kunt een knuffeltje geven aan een kind dat iemand moet missen, of aan een vriendin die je een knuffel wil geven omdat je aan haar denkt. Iedereen houdt van knuffels in de breedste zin van het woord! 

“Nadat Boris overleed ontvingen we veel knuffeltjes. Dat vond ik zo fijn! Vooral omdat het zo past bij een baby en bij een kindje maar ook omdat ze zo zacht zijn en ik het fijn vond om ze aan te raken. Heel veel knuffeltjes heb ik uiteindelijk op zijn grafje gezet, en regelmatig vervang ik deze weer. Zelf hou ik er ook van om een knuffeltje weg te geven. Bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen of gewoon om te laten weten dat ik iemand lief vindt.”

BOEKEN
Vlinderkusje heeft een aantal boeken in het assortiment omtrent verlies in het algemeen, en verlies van een kind. Deze boeken kunnen heel helpend en helend werken en zijn daarom ook heel fijn om te geven aan iemand die je troost wil bieden.

KLEINE TROOSTKADOOTJES
Wil je graag iemand iets kleins geven omdat je aan iemand denkt? Geef dan bijvoorbeeld een zakje bloemzaadjes, een klein sterretje of een hartje. Vlinderkusje heeft meerdere kleine kadootjes die ook door de brievenbus passen. Een lief kaartje erbij en je maakt iemand heel blij met jouw kleine mooie gebaar.

TROOSTPAKKETTEN & KOFFERS
Wil je een iets groter kado geven? Misschien samen met vrienden of familie? Speciaal daarvoor heeft Vlinderkusje troostpakketten gemaakt die al zijn samengesteld, maar ook koffertjes die je zelf kunt vullen met items uit de shop. Prachtig om een dergelijk kado te ontvangen vol liefdevolle troost items. 

SIERADEN
Het dragen van een sieraad na het overlijden van een dierbare kan heel fijn zijn. Geef een sieraad kado aan iemand die een dierbare moet missen, of gun jezelf iets liefs om dichtbij je te dragen.

“Sinds Boris is overleden draag ik bijna dagelijks armbandjes met een klein sterretje. Subtiel, maar aanwezig. Ik vind het fijn om hem op deze manier bij me te dragen. Een aantal sieraden van Vlinderkusje heb ik zelf ook aangeschaft en ik wissel dan ook regelmatig af.”

TROOSTSERVICE
Kun je niet op korte termijn naar iemand toe, maar wil je wel iets betekenen doormiddel van een kado? Vlinderkusje stuurt je kado direct door naar de ontvanger en pakt het met veel liefde voor je in. Hier lees je meer over hoe dit werkt.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

VERLIES VAN EEN KIND
Wat is het vreselijk moeilijk om iets te doen voor ouders die hun kind moeten missen. Het allerergste verlies is niet in woorden uit te drukken en als familie en vrienden sta je er machteloos omheen. Wil je iets liefs geven aan ouders? Of een kadootje kopen voor het overleden kindje? Vlinderkusje heeft veel producten die passend zijn bij dit onmenselijke verdriet. Lieve items die troost, warmte en licht geven.

“Naast de kaartjes en kadootjes die wij zelf ontvingen na Boris, was het ook heel fijn kadootjes te ontvangen voor Boris. Deze kregen een speciale plek in huis of we brachten het bij zijn grafje. Ook wanneer er iemand iets liefs op zijn grafje legt doet ons dat als ouders heel erg veel.”

(VER)JAARDAG
Het kan fijn zijn om een jaardag van een overleden kindje of een andere dierbare te vieren. Om stil te staan bi de liefde die er altijd zal zijn, en om te vieren dat degene die je helaas zo moet missen wel voor altijd bij je zal horen. Bij Vlinderkusje vind je verschillende dingen om een jaardag mee te kunnen vieren. Zoals kaartjes, slingers, ballonnen en posters. 

“Elk jaar staan wij samen stil bij de geboortedag van Boris. Er komen slingers en ballonnen, en we kopen altijd een kadootje voor hem. We zijn verdrietig dat we hem moeten missen, maar ook blij dat we hem hebben mogen leren kennen en dat hij voor altijd onderdeel is van ons bestaan. Om dit te vieren vinden we het fijn zijn dag op deze manier samen te beleven."

ZWANGERSCHAP NA VERLIES
Het is heel heftig voor ouders om weer zwanger te zijn nadat ze een kindje zijn verloren. De angst om opnieuw te verliezen is groot en genieten kan best lastig zijn. Een kindje na verlies wordt een ‘regenboogkindje’ genoemd en daarom staan er in de shop veel producten, kaarten en posters met regenbogen.

“Tijdens mijn zwangerschap na Boris vond ik het erg fijn wanneer mensen niet alleen aan ons twee kindje dachten, maar ook aan Boris. Het is namelijk niet zo dat het gemis ineens minder wordt wanneer je nog een kindje mag verwachten. Sterker nog, de pijn wordt soms alleen nog maar heftiger omdat je weer letterlijk voelt wat je zo moet missen.”

 

© 2017 - 2021 Vlinderkusje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel